divendres, 31 de maig del 2013

La silicona

A Kapataz tenim una gran varietat d'aplicadors de silicona, però avui us volem parlar de la silicona i les seves propietats, doncs un error molt comú és creure que totes les silicones són iguals.

La silicona uneix, aïlla i omple, evitant així la filtració de líquids, l'humitat i l'aire. És el·làstica i molt resistent a l'intempèrie, aguantant temperatures des de -50ºC fins als 150ºC. No es pot pintar a sobre d'ella, però hi ha una diferent gama de colors.


Existeixen dos tipus de silicona, l'àcida i la neutra. L'àcida és la més comú en el bricolatge i la neutra en la construcció. Ambdues són molt polivalents, però com us comentem, cada silicona té una adaptació millor segons el què volguem segellar. La podem trobar en cartutxos amb cànula i s'utilitza amb un aplicador (com els de Kapataz!). També en tub per a un ús domèstic. La silicona àcida té una olor molt forta i a vegades resulta incompatible amb materials porosos, obtenint una mala adherència amb el pas dels dies. 


És un error posar silicona nova a sobre de la vella. Haurem d'eliminar primer la silicona antiga amb un producte que netegi la zona afectada. Sempre s'han d'utilitzar guants i la zona en la que treballem ha d'estar ventilada. La superfície en la que apliquem la silicona ha d'estar neta i seca o l'adherència de la silicona resultarà defectuosa. Per a aconseguir un acabat uniforme i net podem passar el dit mullat amb aigua mesclada amb una mica de sabó o una espàtula. 

De la mateixa manera que hi ha una silicona per a cada situació, també hi ha diferents aplicadors, però això us ho explicarem un altre dia.
Bon cap de setmana!

divendres, 24 de maig del 2013

Arquitectura nacional: Ramon Esteve

La setmana passada us parlàvem de museus i vem visitar obres de tot el món. Avui us ensenyem una casa situada al poble de Monasterios, obra del arquitecte valencià Ramón Esteve. 



Aquesta residència unifamiliar se situa en una zona elevada, des d'on es té una visió de tota la vall fins al mar. Com podeu observar, els murs de roca són l'element principal de la casa.   Aquests articulen tota la casa a través de patis oberts, i fan que la casa es composi de diferents volums. L'espai es tanca amb grans vidreres des de les quals es pot gaudir del meravellós paisatge. Quina xulada de casa, oi? 





Com us hem comentat, ha estat dissenyada per l'estudi d'arquitectura de Ramón Esteve. Si voleu conèixer més a fons la seva obra, podeu visitar http://www.ramonesteve.com  

Bon cap de setmana!

Resultat Sorteig 100 Fans Kapataz!

Gràcies a tots per donar-nos suport en la nostra pàgina de Facebook! Hem realitzat el sorteig a través de Sortea2.com i hem anotat els concursants en estricte ordre d'adhesió a la pàgina de Kapataz, sent el 01 el fan més antic. 



I l'afortunat guanyador del nostre lot de productes Kapataz, que consta d'una bossa d'eines, un cutter i les seves fulles de recanvi, un aplicador de silicona, un parell de llapis per escriure a totes les superfícies, un flexòmetre i un parell de guants és...


  • 45 Javier Weaver Casañas

Felicitats! Ens posarem en contacte amb tu per fer-te arribar el lot! A tots els demés, us desitgem sort en els futurs sorteigs que farem, perquè això no acaba aquí...

divendres, 17 de maig del 2013

18 de maig, Dia Internacional dels Museus

No us heu equivocat! Seguiu a Ideas & Tools For Building... El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, un dia de celebració en què es poden realitzar activitats molt interessants relacionades amb la temàtica de cada museu. Ens encanten els museus, però encara ens agraden més els edificis que es construeixen per a aquest propòsit. És per això que avui us portem cinc edificis que són museus però que resulten també autèntics prodigis de la construcció. Hem donat una volta pel planeta i hem topat amb aquestes meravelles... Gaudiu-ne!



Museu MAXXI a Roma: És el museu de l'art i l'art del segle XXI. Està dissenyat per Zaha Hadid. No es tracta tan sols d'un museu per observar, sinó que també aposta per l'experimentació i l'innovació cultural.


Museu Jueu de Berlin: Aquest particular edifici és el Museu Jueu que pertany al Museu de Berlin. En ell s'hi poden veure obres i objectes dels jueus que viuen i van viure a Alemany durant els últims dos mil anys. La idea que projecta aquest edifici és el buit que deixen els jueus berlinesos desapareguts durants l'Hol·locaust Nazi. 



Museu Urbis a Manchester: Aquest edifici al mig de Manchester és l'Urbis, un museu en el que s'hi han pogut veure exposicions sobre la cultura popular i el que sorgeix d'ella, com l'art, videojocs, fotografia, moda, música, estils de vida urbans... També s'hi celebraven concerts, conferències, actes especials, etc. Des del 2012, és el Museu Nacional de Futbol, un temple per als amants de l'esport rei.



Museu d'Art Contemporani de Niteroi: Situat en un penya-segat en aquesta ciutat brasilera, no us espanteu, no es tracta de cap nau extraterrestre. Està dissenyat pel famós arquitecte Oscar Niemeyer, que va voler jugar amb l'imaginació de la gent per a què es pensés que es tractava d'un OVNI.



Museu Històric Alemany de Berlin: El que podem veure aquí no és el museu en si, sinó una ampliació que es va realitzar el 2003. El més curiós és que aquest museu es situa al Zughaus, que és l'antic Arsenal, l'edifici més antic de l'Unter den Linden, el bulevard més famós de la ciutat. Estem parlant d'un edifici construït el 1695. Aquest museu és el lloc de concienciació i enteniment de la història comuna alemanya i europea.

Hi ha infinitat de museus, molts d'ells ben a prop de casa vostra. Aprofiteu el dia de demà i segur que us emporteu una sorpresa! 

Bon cap de setmana!

divendres, 10 de maig del 2013

Reparar rajoles trencades

Avui el post va de reparacions...
Amb el pas del temps, pot passar que algunes rajoles s'esquerdin o que per culpa d'un impacte, s'hagin trencat. També és molt habitual que passi en cases antigues. Ara us proposem una activitat senzilla i ràpida que permetrà reparar el terra i aconseguir un aspecte uniforme, net i nou.



Abans de fer res, haurem d'extreure les rajoles esquerdades o trencades. Hem de ser molt acurats, ja que no volem danyar les rajoles del voltant. Per evitar aquests danys, trencarem la rajola pel centre en direcció als extrems. Ho farem amb un cisell i una maceta. El cisell sempre ha d'estar recte per evitar trencar les rajoles del voltant.

- Rascar la paret o terra on ha d'anar la rajola, per a que no quedin reste de l'antic pegat. 

- Podem utilitzar ciment-cola o una silicona de fixació.

- El deixem assecar. Un cop sec, omplim la junta amb vorada de ciment.

I ja està!

Fàcil, no? És una manera molt senzilla, ràpida i eficaç de renovar aquelles zones que han envellit amb el pas del temps i donar-los-hi un nou aspecte. Ara ja no teniu excusa. 

Bon cap de setmana!

divendres, 3 de maig del 2013

Feliç Dia de la Mare

No se'ns podia ocórrer millor inici del nostre bloc que dedicar la primera entrada a totes les mares del món. I així, des d'aquí desitgem un feliç dia a totes elles!

I com que volem que aquest dia sigui ben complert, et proposem quatre DIY ben senzills i ràpids de fer, que ben segur faran contenta  a la teva mare (no et suggerim de fer-li un bany nou, ni construir-li una casa, perquè en un parell de dies no hi ha temps, tot i que ella s'ho mereix!)


Les nostres propostes són:


1- Una tauleta de mosaic. En aquest cas, comencen construint la taula des de zero, però també pots agafar una taula vella i posar-li només el recobriment de mosaic. Depèn de les ganes i temps que tinguis...



via 

2- Un banc amb palets. Aquell palet que tens tirat per l'obra, ara pot tenir una bona utilitat i fer-li un seient còmode, on es pugui relaxar després d'un dia de feina (et recordo que estem parlant de la teva mare, eh?)


via 

3- Un porta-espelmes de ciment "glamurós". Aquest és el regal perfecte per a la mare fashion i moderna, a qui agrada la decoració industrial, però amb un toc glam gràcies al daurat. Facilíssim (però necessita el seu temps de repòs)

via 

4- Uns estalvis a partir d'una rajola. Només has d'agafar una rajola xula, d'alguna mostra o que hagi sobrat d'alguna obra, comprar el feltre i poca cosa més. Aquest és el regal més senzill i ràpid de les quatre propostes, sen's dubte! 

via

Bé, quina opció tries? Esperem que les nostres propostes t'hagin servit d'inspiració...

Ah! I per si a aquestes alçades t'estàs preguntant "què té a veure tot això amb el món de la construcció?",  dir-te que aquest serà un bloc sobre idees, tècniques i novetats sobre la construcció, però també sobre DIY fets amb productes de l'obra. 

Bon cap de setmana!

Ideas & Tools For Building

Benvinguts a "Ideas & Tools For Building", el bloc de Kapataz!

Aquest és un espai on volem compartir novetats, trucs i consells sobre el món de la Construcció (i del bricolatge!).

Esperem que us agradi!