divendres, 30 d’agost del 2013

Com enrajolar la paret d'una cuina

Avui canviem una mica d'idees i anem a per un clàssic: enrajolar les parets de la cuina. Primer podreu seguir els passos ia continuació podreu veure un vídeo dels companys de BHG, que és una pàgina fantàstica.

Per a aquesta remodelació necessitarem, òbviament, rajoles o baldoses de pinça, una navalla, un morter o massilla, una llana dentada, separadors i un tallador de rajoles o rajoles. Si només utilitzarem una part d'un fulla, utilitzarem la navalla per tallar la malla de fons a partir de la part inferior de la paret i cap amunt.



Aplica una capa de morter de massilla o cola estenent uniformement. Subjecta la vora de la plana dentada en un angle de 45 graus respecte a la paret arrossegant per fer solcs amb la cola. Això ajuda que les rajoles s'adhereixin fermament a la paret. Treballa petites seccions perquè el morter de massilla o cola no s'assequi abans d'aplicar la rajola o taulell. Posiciona i prem les rajoles a la paret, treballant des del taulell fins a dalt.



Aplica pressió ferma i constant amb les mans per assegurar una unió sòlida. Utilitza separadors de plàstic entre les rajoles i el taulell per evitar que se separin, fins i tot a mesura que pressiones les rajoles adjacents al seu lloc. Continua la col · locació de rajoles a la paret seguint el patró que has creat prèviament.

Utilitza un tallador de rajoles per fer talls nets i rectes per peces fetes a la mida al voltant de la finestra o les caixes de sortida. Continua fins que la paret posterior està coberta. Després que el morter s'hagi forjat durant el temps recomanat, està a punt per a la vorada.


dimecres, 21 d’agost del 2013

El teu kit bàsic d'eines

Fins ara us hem proposat vàries idees que requereixen de diferents eines. Sovint, no disposem de totes les eines que necessitem. En el post d'avui us enumerem les eines bàsiques que necessitareu per a la majoria de DIY i projectes, les eines imprescindibles que un ha de tenir a casa.

Abans de res, hem de ser consscients de quins projectes volem dur a terme i la seva dificultat, i sobretot fins a on som capaços d'arribar amb les nostres habilitats. Per això, si volem realitzar coses petites com penjar quadres, no comprarem un martell de qualitat professional, amb un de més senzill ens podem apanyar perfectament. És important tenir en compte que la majoria d'eines bàsiques pateixen un desgast major i per tant hem de tenir en compte aquest detall a l'hora de començar un projecte, doncs no volem emportar-nos una sorpresa quan estem immersos en la tasca.




Tornavisos
Si no tenim molt d'espai, podem adquirir un tornavís amb puntes intercanviables. Si no, optarem per un joc de tornavisos de diferent tamany: tres tamanys de conductors amb ranures de cargol i tres tornavisos de cap. 

Martell
Hem de tenir en compte sobre quins materials treballarem amb el martell, ja que no és el mateix sobre fusta que metall, guix, ciment, etc. Com més s'utilitza un, més s'apreciarà una empunyadura encoixinada. 

Cinta mètrica
Compra un model de 8 metres amb bloqueig de fulla. La fulla ha de ser d'almenys 1 cm d'ample per evitar que es col·lapsi quan s'extén uns metres.

Alicates
S'han de tenir 2 models: alicates de punta fina de 20cm i alicates de ranura conjunta de 25cm. Els de ranura conjunta són particularment útils en projectes de fontaneria per les seves mandíbules de gran obertura. Les teves mans agraïran aconseguir unes alicates amb mànecs encoixinats.

A més, amb un parell de pinces de bloqueig funciona casi com un torn portàtil, el què et permet fer més força al girar els cargols encallats o treure claus doblegats.

Cúter i fulles
Un model bàsic amb una fulla retràctil funcionarà. Les opcions inclouen mànecs antilliscants i canvis sense fulla. Compra un recanvi de fulles i evita l'ús de fulla sense fil.

Claus ajustables
Trobaràs un ús per elles, inclòs si finalment agregues un conjunt de claus combinades.

Espàtula de fulla rígida.
Un model amb una fulla de 2 peus d'ample pot amb tot, des de l'aplicació de la mescla de reparació de la paret a rascar la pintura solta.

Serra
Necessitarem una serra per a la fusta i una altra per materials com el plàstic, per exemple.



També són imprescindibles les diferents eines de medició i anivellament com la regla, el nivell, l'esquadra...



I la seguretat? No ens oblidem dels elements de seguretat, doncs uns guants, unes ulleres protectores o una mascareta poden suposar la diferència entre resultar ferit o no.

En realitat, la llista podria seguir i seguir, ja que les nostres eines bàsiques variaran segons les necessitats que tinguem. I això sense comptar les eines elèctriques! Trobes a faltar-ne alguna? Ajuda'ns!

dijous, 15 d’agost del 2013

Construeix la teva paret de maons

El dimecres passat us vem mostrar les possibilitat que ofereix l'instal·lar una paret de maons a l'interior. Avui us ensenyem com instal·lar la vostra pròpia paret de maons, perquè pugueu donar-li aquest toc diferent a la vostra casa.


Pas 1: Preparar la paret
Assegura't que la paret està llisa i neta. La pols i les restes faran més difícil que l'adhesiu s'uneixi adequadament. A continuació, utilitza un nivell i una peça recta de fusta per crear un "braç" temporal a través de la part inferior de la paret. El "braç" és una guia que et permetrà mantenir els maons rectes i anivellats com baldoses. Quan hagis acabat, treu el "braç". 



Pas 2: Tallar maons
Comença per tallar varis maons fins amb una serra "mullada" de baldoses o un molí de disc de diamant. Fer això abans de l'instal·lació et permetrà estalviar temps durant el procés, evitant parar continuament per tallar més maons.



Pas 3: Instal·lació de maons a les cantonades
Comença la teva instal·lació a la cantonada inferior de la paret. Utilitza una llana dentada per extendre masilla sobre una petita secció de la paret (Imatge 1). A continuació, pressiona el maó a fons fins a la vora exterior de la part inferior de la paret. Continua fins a dalt amb mig maó fi amb la mateixa tècnica d'aplicació, maó complet, mig maó, maó complet, mig maó, etc. (Imatge 2) Això crea l'inici del teu patró.





Pas 4: Instal·la files completes
Continua aquesta tècnica a mitja alçada de la paret per començar. A continuació, torna a la part inferior de la paret i comença a col·locar maons complets per completar la primera fila. Treballa la paret cap amunt, fila per fila. esta técnica a media altura de la pared para comenzar.


Pas 5: Assegura't que les files estan anivellades
Comprova que les línias s'estan executant rectes mitjançant l'ús d'un nivell de 4 peus. Tens uns 20 minuts per ajustar els maons abans de que l'adhesiu comenci a assecar-se.

Pas 6: Deixa espai per la vorada
Crea juntes de 3/8 "y 1/2" d'ample entre els maons i entre les files superior i inferior, així (Imatge 1) Mesurar a ull li dóna un aspecte més autèntic. D'altra banda, pots rascar algunes restes de fusta en una serra de taula en 8.3" per fer separadors de boquilla (Imatge 2).





Pas 7: Instal·la els maons restants. 
Un cop hagis arribat a la meitat del camí, continua amb els maons a les cantonades de la mateixa manera que en el Pas 2. Pots acabar la resta de la paret a l'alçada del sostre. Continua la col·locació de maons complets per completar les files restants. Separa't de la paret de tant en tant per "dimensionar" el treball.

Pas 8: Aplica la vorada
Deixa que el maó s'assequi durant 24-48 hores. A continuació, aplica la vorada entre les juntes utilitzant una mescla de ciment Portland expremut a través d'una bossa de vorada i aplica-ho a les juntes en àrees petites una a la vegada.




divendres, 9 d’agost del 2013

Trucs per pintar com un professional

Avui us portem uns quants trucs que milloraran l'acabat de les vostres parets a l'hora de pintar, doncs sembla més fàcil del que realment és. Gràcies als companys de Handyman, aquí teniu 10 trucs moly senzills que facilitaran la vostra feina.

01. Repassa la pintura al voltant de les vores per a una textura consisten. Després de repassar les vores amb un pinzell, repassar-lo amb un rodet petit elimina les marques del pinzell.


02. Primer has de reparar les zones afectades de la paret amb una capa d'imprimació i posteriorment donar-li la primera capa per evitar un resultat on s'aprecïin les partes reparades. 


03. Talla la cinta abans d'estirar. Un cop tallada, la cinta es retira fàcilment i sense rascar la pintura seca. 


04. Per evitar marques de superposició, mou el rodet fins a l'altura total de la paret per mantenir una vora humida. No deixis que el rodet s'assequi massa, has de mantenir-lo almenys mig ple de pintura. Acaba el repassat i torna a passar ràpidament per sobre de les acumulacions o marques i inicia el següent repàs. 


05. Rebaixa la pintura allà on no puguis mantenir una vora humida. És a dir, evita marcar en excés les zones difícils, com el sostre, per evitar les marques del rodet. Rebaixarem la pintura amb un rodet quasi sec. Ho fem sempre en la mateixa direcció i després li donem la capa de pintura. Per a la segona capa, repetim el procés però en direcció contrària. 


06. Utilitza tel·les de cotó en comptes de plàstic. El plàstic és relliscós. 


07. Retalla entre les capes per un acabat més suau. Una esponga de llimat s'ajusta a les corbes i suavitza els detalls fins amb més facilitat que el paper de vidre.


08. Mescla llaunes de pintura per a un acabat consistent. Mescla la pintura de vàries llaunes per assegurar la consistència del color a les parets.


09. Neteja les superfícies brutes per a que la pintura pugui formar un vincle fort. La pintura no s'adhereix bé als olis de la pell. Netela las àrees de la paret que toquen les mans amb freqüència. 


10. Pinta primero el sòcol, després els sostres i finalment les parets. Seguint aquest ordre, és més còmode i fàcil de pintar, de treure la cinta de les vores i de depurar els errors (si et passes de llarg, per exemple). 



Amb aquests trucs ja pots donar-li color i vida a la teva vivenda novament i amb resultats professionals!











divendres, 2 d’agost del 2013

La teva taula de ping pong!

Ho has llegit bé, la teva taula de ping pong. El ping pong és d'aquells jocs que no semblen agradar a ningú però quan tens una taula tothom vol jugar. Ara ja tens l'excusa perfecta per jugar amb els amics, amb els fills o amb qui et vingui de gust. Amb aquests passos tindràs una taula de ping pong amb un aspecte i acabat professional.

Comencem amb la fusta necessària per a la taula:

Una fullola de fusta de 16 mm de gruix tallada en 4 parts de 137x762.5 mm per a la base.
Per a l'estructura necessitem:
8 de 2400x70x20 mm
2 de 3000mm tallades a:
12 de 622mm
8 de 1200 mm
4 de 1306mm

La resta del material que necessitarem és el següent: • cola de fusta • 4 frontisses • Frontissa de piano • cargols d'aglomerat de 70 mm • Cargols d'aglomerat de 16 mm • cinta adhesiva • paper de vidre gra 60 i 120 • imprimació i pintura • pinzell o corró d'escuma

I amb aquestes eines: trepant • 10mm pala bits • broca de 3 mm • TriSquare • llapis • cinta mètrica • serra per a metalls • abraçadores (opcional)

1 Col·loca les 08:00 longituds d'1200mm l'una al costat de l'altra, després mesura i marca una línia a través d'aquests 70 mm des de tots els extrems, en ambdós extrems. Utilitzeu la TriSquare perquè els extrems s'alinien abans de marcar les línies.

Ara fes servir la broca de pala de 10 mm per perforar dos forats avellanes a cada extrem de les dues longituds de 1200 mm i longituds de 1306m. Col·loca la punta de pala de 10 mm en l'amplada de la taula i col·loca un tros de cinta adhesiva al voltant de la broca per marcar la profunditat a la qual has de realitzar el taladrat.Perforem a uns 40 mm en l'ample de 70 mm perquè el cargol de 40 mm d'aglomerat 70mm s'estengui a la fusta confrontant.

 
3 Fixa les longituds de 622 mm entre els extrems de les longituds de 1200 mm i longituds de 1306mm per compensar els sis marcs necessaris per a les dues unitats bàsiques-armari (veure diagrama). Després enganxa i cargola els extrems juntament amb els cargols de fusta aglomerada de 70 mm.


Un cop construïts els sis marcs, mesura 580mm d'un costat de la longitud 1200 mm per marcar la posició de les frontisses. Ara fixa les frontisses als marcs amb els cargols de fusta aglomerada de 16 mm.


5 Mesura la longitud de frontissa necessària i talla a la mida amb la serra. Separa les quatre 1370 x 762.5mm longituds en parells i posa de costat a costat al llarg de la seva longitud. Col·loca la frontissa piano - solapant les seves longituds - i fixa en el seu lloc.


Llima lleugerament les vores de la taula i després aplica una imprimació amb un corró d'escuma. RECORDA protegir banda i banda de les taules, així com les vores, segellant completament el material, per evitar deformacions.


7 Utilitza cinta adhesiva per marcar les línies, utilitzant l'ample de la cinta com l'amplada de la línia. Ara pinta el color més fosc. Aplica dues capes per a un acabat llis.


8 Retira la cinta d'emmascarar per revelar les línies blanques sota.




A jugar!