divendres, 14 de juny del 2013

Tècniques d'anivellament

L'anivellament és essencial a l'hora de construïr, instal·lar o col·locar estructures, mobles, etc. A Kapataz tenim nivells i altres eines per a cada necessitat i situació, i avui us volem comentar una mica com funcionen aquestes eines i com utilitzar-les. 
Dos d'aquestes eines són el nivell i la plomada. 

Per mesurar horitzontalment tenim el nivell, que conté una caixa hermètica en la que hi ha un líquid verd poc viscós i que permet que una bombolla d'aire ens indiqui la menor inclinació. El desplaçament d'aquesta bombolla en una direcció o una altra ens mostra quin grau d'inclinació tenim i corregir-lo. De la mateixa manera, també podem fer la mateixa comprovació verticalment. Amb l'evolució tecnològica trobem nivells magnètics que ofereixen una precisió mil·limètrica.


La plomada és una eina molt antiga però que és molt efectiva per a l'anivellament vertical. És un objecte cilíndric de metall pesat que acaba amb un con invertit. Està subjectat a una corda lleugera i flexible que per l'altre extrem acaba en un accessori amb un diàmetre igual al de la plomada. Encara que resulta una mica complicat al principi degut al moviment oscil·latori, un cop li agafes la pràctica serà molt molt efectiu. També podem trobar plomades magnètiques. 

Per a qualsevol feina que hagiu de fer, és important que feu ús d'aquestes eines per un acabat de qualitat i per evitar qualsevol ensurt posterior.
Bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada