divendres, 7 de juny del 2013

A reciclar!

El passat 5 de juny es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, data establerta per l'Assamblea General de l'ONU el 1972 juntament amb la creació del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient. L'objectiu és conscienciar a la societat però també als governs, empreses i organitzacions de cuidar el nostren, del desenvolupament sostenible...

Encara que ja us hem donat algunes suggerències, avui us portem algunes idees molt molt senzilles que us permetran reciclar objectes i donar-li una nova utilitat d'un mode pràctic, senzill, original i sobretot net. Hi ha un munt d'idees i recursos per a cada material i això és una mostra molt petita. Si doneu una volta per internet hi trobareu moltíssimes més idees. Per un món millor!




Tens un munt de cd's per casa que ja no serveixen de res? I aquell teclat de l'ordinador que ja no funciona? Fàcil, ho converteixes en un rellotge. I si no vols que quedi tan hortera com aquest, pots imprimir alguna imatge o pintar-lo perquè quedi més bonic. 



Amb el pas del temps es perden les forquilles, ganivets, culleres... I al final acabes comprant un pack nou. Amb els antics els hi pots donar un nou ús com a ganxos per penjar la roba, bosses o el que et vingui de gust. 



Aquí una idea original per reciclar els guants antics de Kapataz i convertir-los en un peluix per als més petits. A la imatge teniu el patró per fer-ho i només s'ha d'omplir i cosir. Fàcil!



Un estoig senzill i pràctic amb els tubs de dentífric que ja s'han acabat. Amb afegir-li una cremallera ja teniu un estoig original i quasi regalat. 


Les infinites solucions que tenen les ampolles de plàstic donarien per a publicar un article cada dia. D'entre totes aquestes, us proposem una per a les garrafes de 5 o 8 litres, que podem reconvertir en un petit hort urbà o plantar-hi plantes. Com podeu observar, també es reutilitzen las ampolles petites de refresc per a l'aigua que sobra quan reguem. 



Els pneumàtics vells i gastats també poden converitr-se en una eina molt util. Amb un tros de plàstic o futsa podem convertir-lo en una pràctica caixa per guardar-hi joguines o altres objectes i amagar-los sota el llit, per exemple. 


O també podeu aconseguir un set de rodes de diferents tamanys i crear una taula circular i els seus respectius "taburets".



Quan repinteu la casa o alguna paret i us sobren els pots. Es netegen, se'ls hi dóna un toc decoratiu i ja teniu un test per plantar-hi flors sense haver-se de deixar els diners. 


I una altra solució molt pràctic per reutilitzar canonades. Sempre és un horror deixar l'assecador o la planxa o qualsevol altra màquina que tinguem al bany. Amb una capa de pintura ja tenim un lloc on deixar-les sense que estiguin per allà tirades. 

A casa tenim un munt d'objectes que ja han perdut la seva utilitat però que poden tenir una segona oportunitat amb un altre ús. Amb donar un cop d'ull a casa i a internet, podeu trobar infinitat d'idees amb les que reciclar i estalviar. I això que no us hem parlat dels palets, que amb ells podeu amoblar tota la casa! 

Teniu mil i una solucions per  contribuïr al desenvolupament sostenible amb un petit esforç. 
Que tingueu un bon cap de setmana! 

1 comentari: