divendres, 31 de maig del 2013

La silicona

A Kapataz tenim una gran varietat d'aplicadors de silicona, però avui us volem parlar de la silicona i les seves propietats, doncs un error molt comú és creure que totes les silicones són iguals.

La silicona uneix, aïlla i omple, evitant així la filtració de líquids, l'humitat i l'aire. És el·làstica i molt resistent a l'intempèrie, aguantant temperatures des de -50ºC fins als 150ºC. No es pot pintar a sobre d'ella, però hi ha una diferent gama de colors.


Existeixen dos tipus de silicona, l'àcida i la neutra. L'àcida és la més comú en el bricolatge i la neutra en la construcció. Ambdues són molt polivalents, però com us comentem, cada silicona té una adaptació millor segons el què volguem segellar. La podem trobar en cartutxos amb cànula i s'utilitza amb un aplicador (com els de Kapataz!). També en tub per a un ús domèstic. La silicona àcida té una olor molt forta i a vegades resulta incompatible amb materials porosos, obtenint una mala adherència amb el pas dels dies. 


És un error posar silicona nova a sobre de la vella. Haurem d'eliminar primer la silicona antiga amb un producte que netegi la zona afectada. Sempre s'han d'utilitzar guants i la zona en la que treballem ha d'estar ventilada. La superfície en la que apliquem la silicona ha d'estar neta i seca o l'adherència de la silicona resultarà defectuosa. Per a aconseguir un acabat uniforme i net podem passar el dit mullat amb aigua mesclada amb una mica de sabó o una espàtula. 

De la mateixa manera que hi ha una silicona per a cada situació, també hi ha diferents aplicadors, però això us ho explicarem un altre dia.
Bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada