divendres, 17 de maig del 2013

18 de maig, Dia Internacional dels Museus

No us heu equivocat! Seguiu a Ideas & Tools For Building... El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, un dia de celebració en què es poden realitzar activitats molt interessants relacionades amb la temàtica de cada museu. Ens encanten els museus, però encara ens agraden més els edificis que es construeixen per a aquest propòsit. És per això que avui us portem cinc edificis que són museus però que resulten també autèntics prodigis de la construcció. Hem donat una volta pel planeta i hem topat amb aquestes meravelles... Gaudiu-ne!



Museu MAXXI a Roma: És el museu de l'art i l'art del segle XXI. Està dissenyat per Zaha Hadid. No es tracta tan sols d'un museu per observar, sinó que també aposta per l'experimentació i l'innovació cultural.


Museu Jueu de Berlin: Aquest particular edifici és el Museu Jueu que pertany al Museu de Berlin. En ell s'hi poden veure obres i objectes dels jueus que viuen i van viure a Alemany durant els últims dos mil anys. La idea que projecta aquest edifici és el buit que deixen els jueus berlinesos desapareguts durants l'Hol·locaust Nazi. 



Museu Urbis a Manchester: Aquest edifici al mig de Manchester és l'Urbis, un museu en el que s'hi han pogut veure exposicions sobre la cultura popular i el que sorgeix d'ella, com l'art, videojocs, fotografia, moda, música, estils de vida urbans... També s'hi celebraven concerts, conferències, actes especials, etc. Des del 2012, és el Museu Nacional de Futbol, un temple per als amants de l'esport rei.



Museu d'Art Contemporani de Niteroi: Situat en un penya-segat en aquesta ciutat brasilera, no us espanteu, no es tracta de cap nau extraterrestre. Està dissenyat pel famós arquitecte Oscar Niemeyer, que va voler jugar amb l'imaginació de la gent per a què es pensés que es tractava d'un OVNI.



Museu Històric Alemany de Berlin: El que podem veure aquí no és el museu en si, sinó una ampliació que es va realitzar el 2003. El més curiós és que aquest museu es situa al Zughaus, que és l'antic Arsenal, l'edifici més antic de l'Unter den Linden, el bulevard més famós de la ciutat. Estem parlant d'un edifici construït el 1695. Aquest museu és el lloc de concienciació i enteniment de la història comuna alemanya i europea.

Hi ha infinitat de museus, molts d'ells ben a prop de casa vostra. Aprofiteu el dia de demà i segur que us emporteu una sorpresa! 

Bon cap de setmana!

1 comentari:

  1. quins edificis més espectaculars! el de Niemeyer és impressionant! una obra d'art!

    ResponElimina