dissabte, 29 de juny del 2013

Instal·lar una entrada al pati

Ja tenim l'estiu aquí, de manera que a partir d'avui us anirem aportant idees per disfrutar millor del bon temps. Per aquells que tingueu un jardí, avui us parlarem de com pavimentar l'entrada/sortida al jardí, per donar-li un toc diferent. Com observareu, això ho podeu fer vosaltres mateixos, pero des de Kapataz també ens agradaria recordar que podeu consultar i treballar amb els professionals i experts de cada sector. Al final del post teniu un vídeo en el que veureu el procés i el resultat final. 

Després d'haver seleccionat quin tipus de rajola volem i el tamany de l'entrada, el que farem és redistribuir la terra que hi ha a l'espai on hi anirà l'entrada. En comptes d'anivellar-la recta, li donarem una petita pendent, així quan plogui l'aigua anirà cap al jardí i no a la casa. Per fer això col·locarem un tauló de fusta a cada cantó per assegurar-nos d'aquesta pendent. També col·locarem un tros de fusta vertical als costats per lligar-hi la corda per calibrar i mesurar que les rajoles estiguin ben col·locades posteriorment. Hem de compactar la terra que hi ha a l'interior de l'espaio per evitar problemes posteriors. Tallarem un tros de fusta que mesuri entre 5-10 cm per calibrar el nivell de terra entre les cordes. Hi ha d'haver uns 5 cm com a mínim per a les rajoles i 2-3 cm per a la sorra. Quan el terra estigui correcte, hi tirem sorra per tot arreu i utilitzem un altre tros de fusta de 5 cm per  redistribuïr correctament la sorra. D'aquesta manera ja podem començar a col·locar les rajoles. 



És important començar correctament la col·locació. Per fer-ho, ens podem ajudar d'alguna estructura que hi hagi al voltant amb la que faci "tope". Perquè no quedin espais entre les rajoles, ens ajudem amb un petit mall de plàstic perquè no pateixi desperfectes al colpejar-les. Anem col·locant una a una i ajustant l'espai. Com que la sorra es pot anar movent, anem recalibrant a mesura que anem col·locant les rajoles. 


Un cop haguem acabat de col·locar les rajoles, ens ajudem amb els taulons per acabar d'aliniar-les i per últim, escombrem per sobre de les rajoles amb la sorra que sobra perquè s'omplin les juntes i quedi tot ben compactat.

I llest! Fàcil, oi? Només sorra, rajoles i unes poques eines per començar a redecorar el teu jardí o pati sense més dificultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada