divendres, 5 de juliol del 2013

La teva pròpia barbacoa

La calor i les altes temperatures ja s'han instal·lat definitivament per aquí i ve de gust organitzar dinars a l'aire lliure. Un clàssic és una bona costellada, una barbacoa... i avui us ensenyem a construïr una barbacoa senzilla per a què vosaltres també podeu disfrutar d'un bon dia de barbacoa amb la familia o els amics. Hi ha molts dissenys i possibilitats, pero avui ens decantem per una barbacoa oberta i de totxos. També podeu comptar amb l'ajuda professional.

Abans de començar, hem d'escollir bé el lloc de col·locació, doncs el fum és un condicionant important. Un cop escollit, prepararem el ciment i crearem una llosa que constituïrà la base de la barbacoa. Ha de tenir un espessor prou gran per donar-li suficient estabilitat.



Un cop seca, aixecarem els laterals. L'ample de la barbacoa pot variar segons les necessitats, però una bona idea seria adaptar-lo al tamany de les graelles que utilitzarem un cop estigui feta. Col·loquem aquesta graella al terra i anem col·locant els totxos per a les diferents parets. Utilitzem els nivells Kapataz  per comprovar que tot és correcte i deixarem 1cm entre totxo i totxo per afegir el morter. Remullem prèviament els totxos en aigua uns minuts per evitar l'absorció d'humitat. Ja estem llestos per anar aixecant les parets de totxos, que anirem comprovant si estan ben anivellats a mesura que els anem col·locant. Afegim el morter de manera minuciosa i vigilant de no deixar cap part buida. Un cop finalitzada la construcció, mullarem tota la superficie amb aigua, i un cop seca, la netejarem per desfer-nos de restes i imperfeccions que hi hagi. 



Ara només queda instal·lar l'estructura on hi anirà la graella i també la base on col·locarem el carbó, troncs i altres materials per fer un bon foc.

Aquesta és una idea molt senzilla, però com en moltes altres coses, podem trobar-nos amb plans i instruccions  per fer unes barbacoes espectaculars, d'altres més senzilles, més econòmiques... només és qüestió de tenir clar què volem primer i després, el cel és el límit!

Ja no teniu excusa per fer una bona costellada! Que aprofiti!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada