dimecres, 21 d’agost del 2013

El teu kit bàsic d'eines

Fins ara us hem proposat vàries idees que requereixen de diferents eines. Sovint, no disposem de totes les eines que necessitem. En el post d'avui us enumerem les eines bàsiques que necessitareu per a la majoria de DIY i projectes, les eines imprescindibles que un ha de tenir a casa.

Abans de res, hem de ser consscients de quins projectes volem dur a terme i la seva dificultat, i sobretot fins a on som capaços d'arribar amb les nostres habilitats. Per això, si volem realitzar coses petites com penjar quadres, no comprarem un martell de qualitat professional, amb un de més senzill ens podem apanyar perfectament. És important tenir en compte que la majoria d'eines bàsiques pateixen un desgast major i per tant hem de tenir en compte aquest detall a l'hora de començar un projecte, doncs no volem emportar-nos una sorpresa quan estem immersos en la tasca.




Tornavisos
Si no tenim molt d'espai, podem adquirir un tornavís amb puntes intercanviables. Si no, optarem per un joc de tornavisos de diferent tamany: tres tamanys de conductors amb ranures de cargol i tres tornavisos de cap. 

Martell
Hem de tenir en compte sobre quins materials treballarem amb el martell, ja que no és el mateix sobre fusta que metall, guix, ciment, etc. Com més s'utilitza un, més s'apreciarà una empunyadura encoixinada. 

Cinta mètrica
Compra un model de 8 metres amb bloqueig de fulla. La fulla ha de ser d'almenys 1 cm d'ample per evitar que es col·lapsi quan s'extén uns metres.

Alicates
S'han de tenir 2 models: alicates de punta fina de 20cm i alicates de ranura conjunta de 25cm. Els de ranura conjunta són particularment útils en projectes de fontaneria per les seves mandíbules de gran obertura. Les teves mans agraïran aconseguir unes alicates amb mànecs encoixinats.

A més, amb un parell de pinces de bloqueig funciona casi com un torn portàtil, el què et permet fer més força al girar els cargols encallats o treure claus doblegats.

Cúter i fulles
Un model bàsic amb una fulla retràctil funcionarà. Les opcions inclouen mànecs antilliscants i canvis sense fulla. Compra un recanvi de fulles i evita l'ús de fulla sense fil.

Claus ajustables
Trobaràs un ús per elles, inclòs si finalment agregues un conjunt de claus combinades.

Espàtula de fulla rígida.
Un model amb una fulla de 2 peus d'ample pot amb tot, des de l'aplicació de la mescla de reparació de la paret a rascar la pintura solta.

Serra
Necessitarem una serra per a la fusta i una altra per materials com el plàstic, per exemple.



També són imprescindibles les diferents eines de medició i anivellament com la regla, el nivell, l'esquadra...



I la seguretat? No ens oblidem dels elements de seguretat, doncs uns guants, unes ulleres protectores o una mascareta poden suposar la diferència entre resultar ferit o no.

En realitat, la llista podria seguir i seguir, ja que les nostres eines bàsiques variaran segons les necessitats que tinguem. I això sense comptar les eines elèctriques! Trobes a faltar-ne alguna? Ajuda'ns!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada