divendres, 25 d’octubre del 2013

Cases passives

La setmana passada vam parlar d'adequar la casa per l'hivern i reduir el consum energètic per estalviar uns euros i també respectar el medi ambient.


Avui us parlem de les cases passives, un concepte aparegut en els 80 i que en els últims anys s'ha començat a utilitzar a Espanya. El concepte de casa passiva consisteix en un habitatge dissenyat i construït per tenir la menor despesa energètica possible. La major part de l'energia d'un habitatge es consumeix a condicionar l'ambient de la casa, ja sigui a l'hivern escalfant o a l'estiu refredant. No estem parlant de mesures que ajudin a reduïr un petit percentatge, sinó que parlem de reduir fins a un 90% el consum energètic de l'habitatge.



Com s'aconsegueix aquesta reducció espectacular? El concepte de la Passivhaus es fonamenta en 7 principis bàsics:

Superaïllament
Eliminació dels ponts tèrmics
Control de les infiltracions d'aire
Ventilació mitjançant recuperador de calor
Finestres i portes d'altes prestacions
Optimització dels guanys solars i de la calor interior
Modelització energètica: programa PHPP

A més d'aquesta optimització, aquestes mesures aconsegueixen un habitatge amb més comodida, sense soroll, no hi ha condensació, sense males olors.

Això sí, estem parlant d'una inversió altíssima que a dia d'avui poques persones es poden permetre, ja que es calcula que la inversió realitzada es recupera al cap de 15 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada