divendres, 8 de novembre del 2013

Com construïr una casa contenidor

Si et vas quedar al · lucinat dimecres passat amb les cases contenidor, avui us oferim la possibilitat de veure com es construeix una d'elles i si et crida l'atenció, per què no, construir la teva!

Des de la pàgina EarthSci ens mostren el seu propi projecte i com ho van fer ells pas a pas.



 Es van utilitzar contenidors estàndard de 6m, que van ser transportats amb el típic camió remolc. Si pesen menys de 2 tones poden ser transportats fàcilment per camins fàcils. Per camins més complicats s'hauria d'utilitzar un altre tipus de pneumàtic més resistent.
  En un terreny menys complicat es podria utilitzar un contenidor de 12 metres, però estaríem parlant ja de llogar un tràiler i l'accés seria molt més costós i difícil.
Els contenidors tenen terres de fusta i no d'acer. És important deixar un espai d'aire sota d'ells en ambients humits. En apilar els contenidors, la major part del pes es realitza pels marcs d'acer al voltant dels extrems del contenidor. Si es desitja apilar contenidors en angle recte es pot requerir suport intern addicional per al recipient inferior. Alguns contenidors tenen un suport addicional al llarg de les seves vores laterals, però són difícils de trobar.





Per evitar la humitat del sòl i també de la intrusió d'animals i insectes, s'eleva el contenidor a una alçada de 1,5 metres.

Es van col · locar 8 canonades de PVC amb barres d'acer i un diàmetre de 600x600mm. Canonada de plàstic PVC amb barres d'acer es va col · locar en diàmetre 600mm X 600mm forats profunds. S'han anivellar o tot el projecte s'enfonsarà, així que aquest procés és potser el més important. Estem parlant d'un terreny irregular que ha de ser anivellat, de manera que fins que no estigui perfectament anivellat no hauríem d'avançar fins al següent punt.
Els 8 forats 8 tubs van ser omplerts amb formigó barrejat en el mateix forat i un a la vegada.



Es va utilitzar una petita polidora d'angle corri un petit generador elèctric per tallar forats als costats dels contenidors i aconseguir grans finestrals. A l'altra banda de la part frontal dels dos contenidors erigim 4 pals de formigó de diàmetre més petit i posem un passadís de malla de metall desplegat galvanitzat.



Una cosa que podríamo haver oblidat és que un cop haguem tallat les parets, el sostre trontolli i no cobreixi, de manera que ensamblaremos unes plaques d'acer de 2,5 metres a la part superior.

La base del projecte ja està feta. A partir d'aquí, cadascú pot deixar volar la imaginació i construir fins on la imaginació i el pressupost ens permeti arribar.

Si voleu més informació o veure el projecte complet dels nois de Earthsci, només heu de visitar la seva pàgina.

A nosaltres ja ens han entrat ganes de tenir la nostra pròpia casa contenidor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada