dissabte, 30 de novembre del 2013

Aïllament de façanes

Instal · lats ja en aquest clima hivernal, busquem solucions per mantenir una bona temperatura a la nostra llar al mateix temps que intentem reduir el consum energètic i que se'ns dispari la factura. Aïllar la façana del nostre edifici o habitatge és una solució molt interessant i duradora. Això sí, per dur a terme aquesta remodelació hem de tenir en compte el RITE, Reglament d'Instal · lacions Tèrmiques en Edificis.





I què és aquest Reglament?

Una sèrie de normes i paràmetres que regulen el disseny, instal · lació i manteniment de les instal · lacions de climatització i també de les que produeixen aigua calenta.


L'ITE té el gran avantatge en comparació amb el ATI (Aïllament Tèrmic Interior) de no crear ponts tèrmics, ja que està dissenyat com un embolcall al voltant de la casa. De fet, a l'interior, encara hi ha llocs, com les connexions de les parets amb el sostre o l'aïllament del sostre a l'àtic voltant de bigues, bigues i que creen fugues o conductes de ventilació.
A més ITE no causa danys a l'interior de la casa, es pot seguir vivint allà mentre es remodela. L'aspecte general de la façana es conserva i la seva durabilitat està millorada.





També té els seus inconvenients . Com és habitual en totes aquestes millores aplicades per reduir el consum a llarg termini , suposen una inversió amb un cost elevat. Es calcula basat en la complexitat de la façana , l'alçada de la casa i per tant la bastida per instal · lar , l'accessibilitat del lloc i per acabar la solució tècnica proposada . La seva realització és més cara que el ATI , costa al voltant de 150 € per m2 .
D'altra banda, la ITE no és possible a les llars dins del perímetre dels edificis històrics . D'altra banda vestint el front fa un recés en portes i finestres , creant una pèrdua de llum . En tots els casos , hauràs de sol · licitar un permís de construcció en el teu administració local.

La coberta de fusta , zinc , la pissarra o la rajola també creix bé a les cases contemporànies com en l'hàbitat tradicional . La coberta de fusta ofereix una mirada ecològica per a la llar . A més , desenvolupa una pàtina amb l'edat , tenint un bell color plata . Quant a les rajoles o pissarres , el cost és més gran , ja que han d'estar basades en una mena d'estructura vertical que requereix l'aplicació a llarg i precís . En principi , un marc es fixa a la paret per permetre la inserció d'un vidre rígid de llana aïllant , per exemple. A continuació , una pantalla de pluja es col · loca per evitar la infiltració de l'aigua . Finalment , el revestiment de fusta , rajoles o teules es col · loquen en el suport adequat .




El revestiment és un revestiment exterior prefabricat que inclou un aïllant i una pell d'acer, d'alumini, de PVC, per ser enganxada o fixada mecànicament a la cara exterior de la paret. Parlem de quan la solapadura d'acer apartador, alumini o PVC està unit a un aïllament ja col · locat a la façana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada