divendres, 24 de gener del 2014

Superficies per al teu jardí

Seguim amb la segona part d'aquesta guia de materials que pots utilitzar per al teu jardí. La setmana passada ja vem repassar alguns dels materials habituals així com alguns que cotitzen a l'alça. En el post d'avui veurem altres opcions molt interessants a l'hora de dissenyar el teu jardí. 

- Revestiment plàstic 
Si estàs buscant una alternativa durable i comparable a la terrassa de fusta, considera cobertes de plàstic, que millora substancialment, sobretot en la seva estètica, algunes de les millors varietats de fusta natural. Fet a partir de residus reciclats, el revestiment de plàstic és resistent a la intempèrie, als raigs UV, no es podreix i té baix manteniment. No necessita cap lubricació o tornar a tractar, només un rentat de tant en tant.



-Travessa 
Encara que travesses de ferrocarril originals ja no estan disponibles, es poden comprar semblants de fusta sense tractar (sovint roure) que són igual de pesades per aixecar i difícils de tallar. Les travesses són econòmiques, duradores i bones per graons, però relliscoses quan està mullat.





Les travesses de formigó ofereixen una alternativa a les travesses de fusta que són increïblement realistes, molt resistents, disponibles en diferents longituds i fàcil d'instal · lar en un llit de morter. El patró de fusta de gra proporciona un adherència segura en condicions d'humitat. 

-Escorça 
L'escorça proporciona una superfície el·làstica per als camins i zones de jocs a un preu assequible. Varietats finament triturades són més amables als genolls dels nens, però es descomponen i necessiten ser reemplaçades amb més freqüència que l'escorça gruixuda d'estelles.





-Grava 
La grava ve en una àmplia gamma de colors i mides a un preu raonable. Es tracta d'una superfície resistent, fàcil d'instal · lar per als camins i les unitats. Els visitants - benvinguts o no-són anunciats pel cruixit fort.





-Adoquins
La llamborda és una opció duradora, de baix cost que ve en una gran varietat de matisos al llarg de l'espectre de blanc i negre. El cost més gran associat és el seu temps i paciència, ja que posar una llamborda a elcamino, ja sigui modelatge o pla, pot ser un exercici laboriós, encara que el resultat val la pena.





-Encenalls de pissarra 
Si utilitzes encenalls de pissarra en un camí trillat, s'esquerden i poc a poc es descomponen. La reposició de cada pocs anys, però, és un petit preu a pagar - assequibles - pels seus bells colors apagats grisos, porpra i altres, que proporcionen contrastos meravellosos amb les plantes i flors.





-Còdols de vidre 
Els còdols de vidre formen una superfície de colors que reflecteixen la llum, però vés amb compte, ja que són relliscosos quan està mullat i només s'ha d'utilitzar com un detall decoratiu en camins o patis. Ruixa'ls amb aigua de tant en tant per mantenir la seva brillantor.





-Els agregats de colors 
En general, fets a partir de fragments de vidre que han caigut per eliminar les vores esmolades, els agregats poden ser utilitzats entre les plantes, o per camins secundaris-que no són adequats per a les àrees de joc. Col · loca el conjunt sobre una barrera impermeable i passa la mànega de tant en tant per refrescar els colors.



Ara ja no tens excusa per renovar el teu jardí: materials barats, cars, senzills, complexos, formals, divertits ... n'hi ha per a tots els gustos i possibilitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada