divendres, 17 de gener del 2014

Superficies per al jardí

L'evolució dels materials per decorar el jardí ha provocat que a dia d'avui tinguem moltíssimes possibilitats a l'hora de triar amb quina superfície cobrirem el jardí. En aquest primer lliurament, repassarem alguns d'ells. S'ha acabat triar entre el ciment o la grava escampada! 

- Maons 
  Els maons d'argila són assequibles, atemporals i duradors. Puedenn col · locar en una varietat de patrons i vénen en una gamma de colors, des del vermell per polir a blau / gris. Per camins i patis, els maons han de ser resistent a les gelades i al desgast.



Una alternativa més econòmica de maó és el de blocs de formigó, que ve en una àmplia gamma de mides, formes i textures, i es pot tenyir a gairebé qualsevol color. També podrà comprar blocs fixats sobre un suport de tela ("pedres de la catifa") o modelats en una llosa per a una fàcil col · locació. 

- Bloc regenerat 
Els blocs de granit tenen encant tant com a material recuperat com a superfície resistent per als camins i vies d'accés. Els blocs individuals varien en grandària i profunditat, que pot fer l'anivellament i unint un desafiament. Els blocs de granit tendeixen a tenir un preu moderat, per la seva limitada oferta i la demanda per estar de moda.



- Rajoles 
Les rajoles de terracota ofereixen la calidesa i el color de la Mediterrània, i vénen en una varietat de formes i mides, però la majoria no són resistents al gel. La seva porositat crea una superfície segura i antilliscant, però els fa vulnerables a les taques i esquerdes, així que considera aplicar un segellador.


- Granit 
Una superfície a prova de taques popular per a cuines, el granit polit és dur com el diamant i prou resistent per al seu ús al jardí. Es presenta en una àmplia gamma de colors, des del negre i els verds a roses, vermells i crema. Compost assequible i terratzo (estelles de granit units amb ciment i polit) són una bona alternativa si no pots permetre't l'autèntic.




- Les roques sedimentàries 
Una roca sedimentària, calcària sovint té petxines i fòssils incrustats en les seves superfícies de color vermell, groc o negre grisos, blancs, pàl · lids. La pedra calcària s'enfosqueix quan està mullat i pot tacar, així que considera segellar. També està disponible com a compost. El travertí és una bona alternativa per a algú que vol roca blanca resistent que adquireix el caràcter i la variació del color de les imperfeccions naturals.



- Marbre 
Més familiar en climes assolellats, el marbre està augmentant en popularitat com a material de jardineria sofisticada disponible en una varietat de colors. Quan està segellat i polit, la seva brillantor afegeix un elegant detall de qualitat a qualsevol pati. Com que el marbre pot ser bastant car, considera una versió composta per mantenir els costos baixos.



- Gres 
Compost per petits grans minerals, la pedra arenisca és fàcil de tallar i col · locar. La gres ve en or, blanc, rosa i altres colors i en ratlles i altres patrons; el seu color s'enfosqueix quan està mullat, i el segellat és aconsellable.



- Pissarra 
Elegant i moderna, la pissarra és una pedra de gra fi resistent el color s'enfosqueix molt bé quan està mullat. A menys polit, és antilliscant, fins i tot quan està mullat, pel que és ideal per als camins. Diverses textures superficials estan disponibles, incloent tall aspre, sorrejat i polit, tots es beneficien de segellat.



- Terrassa de fusta 
Les fustes dures, com la de balau i roures, són una opció popular per a les cobertes. Són resistents al temps ia les deformacions i més duradores que les fustes toves. La majoria de les cobertes, però, estan fetes de fustes toves tractades a pressió, que són menys costoses i també estan disponibles com kits. La terrassa de fusta es pot tenyir o greixar en una varietat de tons i, si és ben mantingut, ha de durar 20 anys.


El proper divendres més materials!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada