divendres, 6 de setembre del 2013

Com pintar el sòl de ciment

La setmana passada vam parlar de col·locar rajoles i baldoses i avui justament farem el contrari. Avui us ensenyem com tenir un sòl de ciment i pintar-lo, el que li donarà un toc completament diferent a les teves habitacions o salons. Una idea molt senzilla i barata per remodelar casa teva.

Primer de tot, haurem de treure el sòl actual, ja siguin rajoles, baldoses o fins i tot moqueta. Això provocarà més d'un i de dos forats a terra. No et preocupis. Un cop haguem acabat aquest pas, omplirem els forats amb una barreja de formigó ràpid. Omple els forats abundantment, encara que ens passem i ho deixarem assecar durant una nit.



Ara toca polir totes les vores, sòcols ... Usa una polidora de sòcols i paper de vidre per desbastar la superfície del sòl. Després llima tot el sòl en una direcció, després escombra. Després llima en direcció oposada i torna a escombrar. Finalment, torna a polir una altra vegada i ara escombra, passa l'aspiradora, torna a escombrar i a passar l'aspiradora. Assegura't que no queda res de pols ni brutícia. Si no estàs segur, torna a repetir el procés fins que estiguis completament segur que no queda RES de pols ni restes. Presta especial atenció a les vores on has passat el paper de vidre pel sòcol.



Un cop haguem deixat el terra de ciment preparat, ve l'interessant: pintar. Per descomptat, la part més fàcil i entretinguda de tot el procés. A més, acostumats a pintar parets o sostres, pintar el terra ens semblarà bufar i fer ampolles. Tot i això, no ens despistem. Per començar, necessitem bona pintura. La típica pintura de làtex no serveix per pintar el terra. Necessitem alguna cosa dissenyada especialment per resistir els cops i el desgast que patirà el sòl. Si no tens clar quin tipus de pintura utilitzar, consulta a un professional de la pintura o al lloc on vagis a adquirir el producte. És important comprar el producte adequat o tot aquest projecte no servirà per a res. Posteriorment, l'elecció del color resulta essencial. Podem pintar de qualsevol color ... en aquest cas, blanc.



Assegura't d'utilitzar un corró de microfibres amb un borrissol de 5/16 per a un acabat suau. Aboca la pintura a la cantonada més allunyada de la porta. Fes una quantitat semblant a la mida d'un plat de menjar. Si tens armaris a l'habitació, comença per aquesta zona.



Mou el rodet de la mateixa manera que ho faries en una paret, seguint un patró de "W". Assegura't de no deixar pegats. A les zones on hi havia forats haurem de passar més vegades, ja que absorbeixen més la pintura.



Deixarem que la primera capa reposi unes poques hores. Un cop està sec, pintem la segona capa seguint el mateix patró. Normalment no necessitaràs més de dues capes, però si ho fas, recorda deixar reposar cada capa el temps necessari.



Si vas a posar en una capa superior, espera 24 hores abans de fer-ho perquè la pintura s'assequi. Pots utilitzar un segellador de ciment. No facis servir poliuretà en la part superior del sòl, sobretot si has utilitzat pintura blanca o el teu sòl tindrà un aspecte groguenc.



Deixarem altres 24 hores perquè acabi d'assecar-se i esperarem 72 hores per moblar de nou l'habitació, saló, etc.


Ja està! Aquí pots veure el resultat final, amb la catifa al costat i també l'habitació sencera.



Imatges i idea via Vintage Revivals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada