divendres, 20 de setembre del 2013

Pel·lícules temàtiques sobre la construcció

Doncs sí, n'hi ha. Moltes pel·lícules ens mostren anècdotes o històries típiques del món de la construcció, en altres hi ha alguna seqüència o escena relacionada ... però també n'hi ha centrades gairebé exclusivament sobre la construcció. Hem seleccionat algunes pel·lícules que en major o menor mesura tracten el tema amb enfocaments diferents, ja sigui comèdia, realitat pura i dura, drama, amor ... Has vist alguna?

Esta casa es una ruina


Anna, una atractiva violinista, viu provisionalment amb el seu nòvio Walter a l'apartament del seu ex-marit. Quan aquest descobreix la situació, la parella es veu obligada a buscar un altre habitatge. Un amic de Walter, que és agent de la propietat, li proporciona una autèntica "ganga" a les afores de la ciutat.

Bajo el sol de la Toscana



Frances Mayes (Diane Lane) és una escriptora americana de 35 anys que viu a San Francisco i la seva perfecta vida acaba de donar un gir de 180 graus. El seu recent divorci li ha causat una profunda depressió i un bloqueig creatiu. Patti (Sandra Oh), la seva millor amiga, es comença a preocupar i decideix regalar-li una estada de deu dies a la Toscana (Itàlia). Un cop allà, Frances s'encapritxa d'una vila anomenada "Bramasole" ("que anhela el sol") i decideix comprar-la. La casa necessita moltes reformes però Frances està disposada a emprendre-les. A mesura que es va adaptant al seu nou estil de vida farà amistats entre els seus veïns.

En construcción



En un emblemàtic barri popular de Barcelona, amenaçat per un pla de reforma, s'emprèn la construcció d'un bloc d'habitatges. Volíem conèixer la intimitat d'una construcció, així que ens vam ficar aquí, quan aquest espai era encara un solar on els xavals jugaven a futbol. Sobre aquest terreny busquem la manera de conviure, conèixer i rodar- així, per aquest ordre - que ens permetés abordar tant l'anecdotari de la pròpia obra com el que aquesta generava al seu voltant, en aquesta quotidianitat trencada per l'estrèpit dels enderrocs, entre els seus veïns, al barri (de fet la imatge del barri es va concretar en la del grapat de rostres que als nostres ulls el representaven). En aquest procés, aviat advertim que la mutació del paisatge urbà implicava també una mutació en el paisatge humà, i que en aquest moviment es podrien reconèixer certs ecos del món. Sobre aquests fonaments construïm una pel · lícula.

Los Blandings ya tienen casa


El publicista Jim Blandings, casat i amb dues filles, està fart dels sorolls, les presses i les tensions de Manhattan. Per això, decideix comprar una casa de camp a Connecticut, però la casa es troba en tan mal estat que l'única solució és enderrocar-la i construir una nova. La hipoteca, mil despeses imprevistes i tota mena d'incidents fan que Jim Blandings comenci a penedir de la seva decisió.

El manantial



Gary Cooper, un brillant arquitecte avantguardista, amb uns principis molt sòlids, abandona la dona que estima (Patricia Neal) per acceptar un projecte a Nova York. Però els seus plans són alterats sense el seu consentiment ...



Coneixeu alguna altra? Ja teniu pla pel cap de setmana!


Totes les sinopsis via Filmaffinity

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada